Ny skola i Lilla Alby!

I bland får man som politiker fatta riktigt roliga beslut. Som på måndagens kommunstyrelse, där vi beslutade att påbörja planarbete för en ny skola på Löfströms Allé i huset alldeles bredvid Marabouparken.

Det är fastighetsägaren som vill hyra ut lokalerna till friskolan Novia Engelska Skolan – som dock inte ska förväxlas med en annan friskola med snarlikt namn. Tanken är att bedriva skolundervisning för årskurserna 1-6.

Det är mycket bra att en ny skola kommer på plats här i Lilla Alby. I våra befolkningsprognoser räknar vi med en ordentlig ökning av skolbarn i bland annat Lilla Alby. De här barnen behöver förstås bra skolor, och dessutom möjlighet att välja mellan flera olika skolor.

Trots att Lilla Alby och centrala Sundbyberg är våra folktätaste stadsdelar finns inte en enda friskola här. Närmaste friskola hittar man i Hallonbergen, där Kulturama bedriver en mycket uppskattad skola. Men för de barn som bor i Lilla Alby och Centrala Sundbyberg finns alltså ingen friskola i närheten.

Det är viktigt med balansen. Vi har många kommunala skolor i de här stadsdelarna. Det behövs en blandning, och det efterfrågas också av föräldrarna.

Kort sagt, mycket kul utveckling i Lilla Alby just nu!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s