Ny skola i Västra Ursvik!

Stora Ursvik är just nu vårt största utvecklingsområde i Sundbyberg. När den nya stadsdelen är klar – cirka 2026 – kommer det att bo fler människor här än i någon annan av Sundbybergs stadsdelar.

Därför håller vi just nu på med planeringen av samhällsservice i den nya stadsdelen. Förutom nya förskolor behövs också en väl tilltagen skola för alla barn som har sitt hem där. Det har tidigare funnits förslag om en ny skola som skulle kosta cirka 500 miljoner kronor. Anta att det i den nya skolan går 700 elever. Det ger en investeringskostnad på 715 000 kronor per skolbänk. Är det rimligt?

Det är visserligen bättre än de 3 miljoner kronor per skolbänk som Vänsterpartiet vill betala för en ny skolbyggnad i Duvbo. Apropå Duvbo har vi ett ärende på gång som kan färdigställa en ny skola i Duvbo för bara 300 000 kronor per skolbänk.

En kommun som växer lika snabbt som Sundbyberg måste vara kostnadsmedveten. För stora investeringskostnader äter upp budgetutrymme som behövs för att anställa nya lärare eller betala bra löner till dem som redan jobbar här.

Därför är jag väldigt glad att vi på måndagens kommunstyrelse kommer att fatta beslut om en ny skola i Västra Ursvik. Den kommer inte att kosta 715 000 kronor per skolbänk. Vi tänker nämligen utanför boxen. Den nya skolan kommer att utformas genom en tävling, där vi bjuder in seriösa fastighetsutvecklare att i tävlan med varandra ge bästa möjliga skola för pengarna.

Skärmavbild 2016-03-04 kl. 11.37.04

Från veckans nummer av Vi i Sundbyberg

Här finns möjligheten att vinnaren bygger och förvaltar skolan. Den extra kostnaden för skattebetalarna för att få en modern skola i toppklass blir då noll.

Noll kronor i kostnad för skattebetalarna. Eller 500 miljoner kronor i kostnad med Vänsterpartiets och Socialdemokraternas förslag.

Vem som styr kommunen gör skillnad.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s