Wanngård öppnade Pandoras ask

Kul att Sundbyberg återigen är i rampljuset. Sedan i söndags har jag fått många möjligheter att lyfta fram vårt höga bostadsbyggande.

I grunden bygger vår styrka på att vi lagt partipolitiken åt sidan när det kommer till byggandet av nya bostäder. I många år har vi haft en allians från höger till vänster där vi tillsammans kommer fram till var någonstans det är lämpligt att bygga, istället för att gräva ned oss i skyttegravar om var någonstans vi INTE ska bygga.

Därför oroades jag lite på söndagkvällen när min företrädare, Jonas Nygren, verkade vilja göra partipolitik av bostadsbyggandet. Det var mycket oförsiktigt gjort av honom, och dessutom ett olyckligt avsteg från den överenskommelse som möjliggjort Sveriges högsta byggnadstakt många år i rad. Jag skrev av det som ett olycksfall i arbetet hos oppositionsrådet Nygren, och hade väl egentligen lagt det bakom mig när jag vaknade på måndagsmorgonen.

Men då fick jag veta att Karin Wanngård, finansborgarrådet i Stockholm, hade skickat ett brev till mig (fortfarande inte inkommit till stadshuset i Sundbyberg). Jag hade lite svårt att ta det på allvar. Säkerligen vet väl åtminstone ett finansborgarråd i Sveriges största stad bättre än så? 

Nu noterar jag att det enda hon åstadkom med sitt ogenomtänkta utspel var att importera en rätt infekterad fråga från Sundbyberg rakt in i sitt eget stadshus. Det är lätt att stå i TV och raljera över andra kommuner. Det är nog inte helt lätt när frågan landar framför sina egna fötter.

Men nu har Socialdemokraterna i Stockholms stad grävt sin egen skyttegrav. Istället för att prata om var någonstans de vill bygga får de nu prata om var någonstans de INTE vill bygga.

Undrar om det var det hon hoppades finna när hon öppnade Pandoras ask.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s