S vill utöka naturreservatet i Kymlinge

Politik är på riktigt och viktigt. Oviktigt och rätt oseriöst blir det dock när politiker säger en sak, men sedan gör tvärtemot.

Lite som Jonas Nygren och Socialdemokraterna i Sundbyberg. De påstår att de vill bygga bostäder i Kymlinge. Men sanningen är att Jonas Nygren som kommunstyrelsens ordförande aldrig föreslagit i kommunfullmäktige att bygga i Kymlinge. Tvärtom har han steg för steg agerat för att det ska bli svårare att bygga bostäder i Kymlinge.

2013 antog kommunfullmäktige i Sundbyberg en ny översiktsplan. Det är i översiktsplanen som politikerna pekar ut var någonstans det ska byggas och vad, exempelvis nya bostäder. Faktum är att Jonas Nygren år 2013 aktivt strök Kymlinge som utvecklingsområde för exvis bostäder, i den översiktsplan som han då presenterade och sedan röstade för. Innan Jonas Nygrens nya översiktsplan antogs var Kymlinge utpekat som så kallat förändringsområde.

Den 17 december 2014 yrkade Jonas Nygren personligen bifall till ett förslag att utöka naturreservatet i Kymlinge. (sida 16 i kommunfullmäktiges protokoll) Förslaget röstades sedan igenom av bland andra Jonas Nygren och Socialdemokraterna i Sundbyberg.

Skärmavbild 2016-02-21 kl. 10.33.21

Jonas Nygrens agerande den senaste tiden är ett perfekt exempel på politik när den är som mest oseriös. Först sätter han 2013 stopp för all exploatering i Kymlinge och 2014 röstar han för att naturreservatet ska utvidgas. Nu gör han, i jakt på mediautrymme, allt för att låtsas som att han inte står för den politik han själv genomfört.

Det blir lite larvigt.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s