Lägg inte ned var tredje förskola i Sundbyberg!

Nu vill oppositionen ha ett systemskifte i Sverige. Förutom vanlig trist återställarpolitik attackerar nu de rödgröna ett av fundamenten i den svenska välfärden – valfriheten.

Jag tror vi alla minns hur Sverige har sett ut förut. Ingen valfrihet i skolan, inte i förskolan, inte i äldreomsorgen. Om vi ska gå riktigt långt tillbaka kan vi också nämna förbudet mot fri radio och TV. Men det var längesedan, och än sålänge tycks inte de rödgröna vilja ändra på det.

De går nu till val på att avskaffa valfriheten. Det är vad som göms bakom retoriken när de pratar om vinstförbud. Även här i Sundbyberg har valfriheten det senaste året varit under attack. Det började med Maryam Osman Sherifay, som är ordförande i förskolenämnden. Hon twittrade ut att hon ville förbjuda företag att bedriva förskoleomsorg. Och nu ser jag annonser från Socialdemokraterna centralt om att förbjuda och lägga ned. Det är första steget i att avskaffa valfriheten och återgå till det gamla systemet där föräldrar inte fick välja – utan barnen placerades efter beslut från kommunen. Som om vi inte vore myndiga.

IMG_0499.JPG

De talar om var tredje förskola i Sundbyberg. Var tredje förskola i Sundbyberg ska i så fall läggas ned. För barn, för personal och föräldrar vore det förödande. Men här har ideologin tagit överhanden.

Vi lovar att utöka valfriheten och göra det lättare att jämföra förskolor med varandra för att göra det lättare att fatta beslut. Vi lovar att stoppa nedskärningarna i förskolan och skolan, att se till att det blir fler vuxna som tar hand om våra barn.

Lägg inte ned var tredje förskola i Sundbyberg!

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s