Äntligen valrörelse

Smygstartade valrörelsen redan förra veckan med något av en flaggkampanj. När jag kom till kontoret förra onsdagen började jag undra varför det inte hängde någon Pride-flagga utanför stadshuset. När jag frågade runt lite fick jag svaret att det inte fanns någon flaggstång utanför stadshuset, och att man därför inte hissat någon.

Men behöver man en flaggstång för att flagga? Inte alls, om bara viljan finns. Så jag hängde ut en från kontorsfönstret. Och vilken respons! Under torsdagen och fredagen kändes det som om det var det stora ämnet på allas läppar. Glad att det finns ett så stort engagemang för mänskliga rättigheter och allas lika värde.

20140804-142020-51620385.jpg

Från Socialdemokraterna, som är ansvariga för misslyckandet, fick vi inte ens en ursäkt. Bara bortförklaringar. Och på fredagen skickade Jonas Nygren ut stadsdirektören som fick bära hundhuvudet för hans eget misslyckande. Inte särskilt sympatiskt.

Men vi lyckades till slut ändå, trots ointresset från Socialdemokraterna. Flaggstången kom på plats på fredagen, och som kommunens högste representant på plats hissade jag flaggan. Jag hissade den för alla som inte får hissa den. Jag hissade den för alla som gömmer sig i garderoben. Och jag hissade den för alla som ignorerats och glömts bort av politikerna.

På lördagen var det dags för Pride-parad. En dag då tiotusentals visar engagemang för lika rättigheter. Men även då blev jag lite besviken. Bara två gruppledare för Sundbybergs partier fanns på plats, jag och Centerpartiets Stefan Bergström. Det är lätt att i pressmeddelanden hävda att man står upp för allas lika värde – men när det är dags att i handling göra något dyker man inte ens upp.

20140804-142116-51676149.jpg

Började den här dagen med morgonkampanj uppe i Ursvik. Där ville jag prata om Alliansens satsning på utbyggd tunnelbana och nästan 80 000 nya bostäder. Märks att det är uppskattat där uppe. Men nu stänger jag nog ned datorn och vandrar Sturegatan ned för att prata med butiksägarna där. Sturegatan är Sundbybergs hjärta, men har på senare tyvärr blivit lite bortglömd. Jag vill prata om hur vi tillsammans kan lyfta fram Sturegatan igen som Sundbybergs själ och hjärta.

20140804-142210-51730888.jpg

Äntligen valrörelse!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s