Fler i jobb – inte högre bidrag

Summerar en riktigt kul vecka. I måndags träffade jag en av de större bostadsrättsföreningarna som finns i staden, nere i Lilla Alby. Det blev en härlig liten debatt mellan alla partier i Sundbyberg där vi pratade mycket om parkeringsplatser, trafikflöden och området kring Bällstabron. Jag tror att vi alla var rätt överens om att trafiksituationen måste lösas och att vägen framåt för Sundbyberg är fortsatt tillväxt. Så långt var allt bra, men när vi kom in på det höga utanförskapet i Sundbyberg blev det lite större skillnader.

Själv påpekade jag att det bästa vi kan göra för människor som befinner sig i utanförskap är att skapa fler vägar tillbaks till samhällsgemenskap genom jobb. Mot detta ställer ju det andra stora partiet att bidragen måste höjas. Hur nu det ska få fler människor att lämna utanförskapet och komma i arbete förstår jag inte.

Apropå jobb. En viktig bransch för oss här i Sundbyberg är restaurangnäringen. Det finns ju något ställe på nästan varenda gata. För att få fler människor i arbete är det viktigt att kostnaderna för att anställa unga hålls nere, och att restaurangmomsen är låg så att det blir billigare att äta ute. Om hur det hela hänger ihop och hur regeringens politik fungerar i praktiken ville jag veta mer om och besökte därför Delibruket uppe i vattentornet. Ett stort grattis också till Delibrukets Daniel Örkmez, som i veckan tog hem andraplatsen i pizza-SM! Jag provade på att baka finalistpizzan. Den kan jag varmt rekommendera!

Image

Nu är det dags för helg. I morgon ser jag fram emot att träffa Moderaterna i Enköping som har en utbildning i retorik! På söndag är det Ursviksdagen, missa inte den!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s