Vad får du för din röst?

Varudeklarationer är riktigt bra. Häromdagen skulle jag köpa en falukorv och stod och vägde mellan två stycken. Valde den som hade högst köttinnehåll. Det var ett bra köp, den smakade godare. Det är väl så det är. Saker som är gjorda på rätt sätt är i regel bäst.

Kanske är det likadant inom politiken? Väl förberedda partier med bra lösningar på gemensamma problem för Sverige framåt. Dåligt förberedda partier med tveksamma lösningar håller landet tillbaka. Så hur ser då innehållsdeklarationen ut i den viktigaste politiska i det här årets val?

Image

Världen har gått igenom en djup ekonomisk kris. Hela Europa har skakat de senaste åren. I Sverige har vi klarat oss relativt väl, och till och med kunnat minska vår statsskuld medan skulderna växt i andra europeiska länder. När det ljusnar i ekonomin måste vi återgå till ekonomiskt överskott. Så här ser vår plan ut för nästa mandatperiod. 

Mot detta kan ställas fyra oppositionspartier som varken kan eller vill ge några som helst gemensamma besked om vilken politik som ska gälla under nästa mandatperiod.Hur mycket ska skatterna höjas? Hur många färre timmar ska arbetas i den svenska ekonomin? Ska vi ha fritt skolval?Jag såg så sent som i dag att Socialdemokraterna i Skåne vill förbjuda det fria skolvalet.

Som moderat vet jag hur viktigt det är att förbereda sig om man menar allvar med att vilja styra landet. Den som inte är förberedd är oförberedd. Och när man vaknar upp dagen efter valet finns ingen tid att förlora. Man kan inte begrava regeringspolitiken i utredning på utredning. Då händer det ingenting, och de där vidlyftiga löftena man gav i valrörelsen hinner inte bli genomförda.

Ja, men först måste man förstås kunna svara på vad man vill göra överhuvudtaget.

Kasta inte bort din röst i september. Välj ett stabilt regeringsalternativ som redan innan du lägger din röst kan förklara vad som ska göras nästa mandatperiod. Annars är risken för baksmälla överhängande.

 

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s