Väntan är över

På senare tiden har jag gått runt och väntat mycket. Väntat på regeringens nationella infrastrukturplan. Där kom också beskedet att järnvägen genom Sundbyberg ska grävas ned, och dessutom utökas till fyra spår. I övrigt omfattar planen totalt 522 miljarder kronor(!) till nya spår och vägar över hela Sverige. Finansierat. Krona för krona. Över är tiden då socialdemokratiska regeringar skrev grandiosa planer om nya spår och vägar – men utan finansiering. Samma sak med underhållet. Men nu är det tack och lov en ny ordning i Sverige.

Vilket för mig in på en annan sak som jag har väntat på. Valrörelse. Den 25 maj är det val till Europaparlamentet. Varför ska man egentligen rösta? Jag lyssnade i helgen på statsminister Fredrik Reinfeldt som förklarade det hela rätt bra. Europa ska jobba. Europa ska handla. Moderaterna är det självklara valet för alla oss som tror att Europa blir bättre med låg arbetslöshet, låga skulder och ett högt handelsutbyte.

Mot detta står i valet de krafter som alltid vill begränsa människors rörlighet. De vill göra det svårare att korsa gränserna för att kunna jobba. De vill göra det svårare att sälja svenska varor i Frankrike och tvärtom. Några av dem vill till och med införa en EU-skatt på oss medborgare. Vår idé är att öppna Europa, för människor och för handel. Bara så byggs det välstånd som vi behöver för att kunna fortsätta våra länder.

Och så en tredje sak som jag har väntat på. Sundbyberg befinner sig i lite av en medieskugga. Vår lokaltidning kommer bara ut en gång i veckan, och utrymmet för att föra en politisk diskussion är rätt begränsad. Då återstår lokal-TV, och efter TV4:s olyckliga besked i dag att lägga ned de lokala sändningarna återstår väl bara ABC. Där är vi rätt många från hela länet som får slåss om utrymmet.

Men i dag besökte jag redaktionen för nystartade sundbybergsnytt.se. Jag tror och hoppas att det blir en stor mötesplats för oss som bor och jobbar i Sundbyberg. De har börjat bra och har många idéer kvar att genomföra. Det ska bli kul att följa utvecklingen på sidan!

Jag avslutar med en bild från i går när jag besökte Grillska gymnasiet här i Sundbyberg, och som drivs av Stadsmissionen. Vi pratade mycket om mångfalden av utförare i till exempel skolan, och det ansvar som ideella organisationer tar. För egen del är jag mycket glad att se den mångfald som finns, med allt från kommunala skolor till ideella organisationer – liksom företag. Alla goda krafter som vill vara med och göra Sverige bättre ska förstås få göra det. Även det verkar bli en valfråga. Nu ifrågasätts valfriheten och mångfalden i skolan. En röst på vänsterblocket är en röst mot valfrihet och mångfald i skolan.

Image

Själv tänker jag alltid stå upp för valfrihet och mångfald. Det gör Sverige bättre.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s