Arbete är mer än en lön

Nyligen besökte jag Franstorps verkstäder. Det är en daglig verksamhet som erbjuder sysselsättning för människor med olika funktionshinder. De anställda ger ut en egen tidning, har en läderverkstad, tillverkar möbler med mera. När jag gick därifrån var det med en känsla av meningsfullhet. Arbete är mer än en lön. Arbete ger gemenskap och självständighet. Genom arbetet deltar vi i samhället och gör det bättre. Det är viktigt, och jag skulle gärna se mer daglig verksamhet som Franstorps verkstäder.

Med mig fick jag också två frågor som jag svarade på i går. Jag lägger upp både frågorna och svaret nedan.

Image

Och så svaret:

Hej alla på Franstorps verkstäder,

Och tack för att ni tog er tid att träffa mig och visade ert arbete. Jag blev riktigt imponerad av ert hantverkskunnande.

När vi sågs fick jag med mig två frågor som ni hade förberett. Den första frågan gällde varför det finns så få hyresrätter och varför det inte byggs flera. Först och främst har vi i Sverige och särskilt i Stockholms län en bostadsbrist. Det finns för få bostäder, alldeles oavsett om vi pratar om hyresrätter, bostadsrätter eller hus. Det här har kommunpolitikerna i länet börjat inse, och de närmaste åren planeras för hundratusentals lägenheter. Det är viktigt att politikerna förstår behovet, för annars blir det inte lika mycket byggt.

Det är viktigt att det byggs både hyresrätter och bostadsrätter. I en del kommuner finns det för få hyresrätter, men i andra finns det för få bostadsrätter. Det är viktigt att det finns en bra blandning.

Jag är glad att vi i Sundbyberg bygger många nya bostäder. Alla partier i kommunen är överens om att vi behöver fler bostäder. Jag vet att många av er inte bor i Sundbyberg, utan kommer från hela länet. Skriv gärna brev till era kommunpolitiker och berätta för dem att ni vill att det byggs fler bostäder. Tillsammans tror jag att vi kan förändra mycket och se till så att fler bostäder byggs i hela länet.

Er andra fråga gällde att man ska få jobba där man vill och att man ska få bestämma själv, men att ni som jobbar i en daglig verksamhet kan känna er bortglömda. Jag tror att ni har rätt i att vi politiker sällan pratar om den dagliga verksamheten och hur viktig den är.

Alla som någon gång jobbat vet att det är på jobbet som man träffar nya kamrater och att man känner att man bidrar med något. Att det spelar roll om man är på jobbet eller inte. Man blir helt enkelt gladare av att jobba än att inte få jobba. Man lär sig mycket också.

Det finns många i Sverige som inte jobbar, trots att de gärna skulle göra det. Det måste vi ändra på. Fler ska ha ett jobb att gå till. Det här gäller också för den dagliga verksamheten. Sedan vi sågs har jag lyft fram Franstorps verkstäder när jag träffat olika människor, därför att jag gärna ser att det blir fler verkstäder som er. Jag tror att ni lär er mycket och att ni har roligt när ni gör det. Det vill jag att fler människor ska få uppleva.

Tack igen för att ni träffade mig och visade allt som ni gör. Jag inspirerades av er och det jobb som ni gör.

Med vänlig hälsning,

Mikael T. Eriksson

Oppositionsråd och gruppledare för nya Moderaterna i Sundbybergs stad

070-665 38 85

 

Den 14 september är det val till riksdag, landsting och kommun. Var med och ta ansvar för ett Sverige med full sysselsättning och ansvar för statsfinanserna, rösta på Moderaterna i alla tre valen!

Twitter: @MickeT

Instagram: @mikaelteriksson

Nya Moderaterna – Sveriges arbetarparti

www.moderaterna.net/sundbyberg

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s