Tom retorik ger inga nya jobb

I september är det dags att återigen gå till valurnan och rösta fram den regering som har bäst lösningar för att fortsätta bygga Sverige starkt. I dag finns det bara Alliansen som regeringsalternativ. De fyra oppositionspartierna klarar inte av att ge några besked kring vilka partier som ska ingå i regeringen och heller inte vilken politik som en regering ska föra. 

Det är tråkigt. Vi tjänar på att ha tydliga alternativ i valet, så att vi kan göra välinformerade val. Mot Alliansen står alltså grisen i säcken. 

Anders Forslund, biträdande chef och professor vid Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU, säger nu att Stefan Löfvens arbetsmarknadspolitik är “tom retorik”. Så här sammanfattar han Löfvens viktigaste politiska förslag: 

“Det finns en betydande risk för att man, om man sätter in andra typer av insatser så tidigt som efter tre månader, snarare riskerar att fördröja övergången till jobb för en del som skulle fått jobb om de hade sökt istället. Jag tycker själv att det inte känns som ett speciellt effektiv förslag, och dessutom förmodligen dyrt”, säger Anders Forslund.

Dyrt och ineffektivt, alltså. Och försämrar troligen förutsättningarna för långtidsarbetslösa unga att få jobb. 

Därmed tror jag att vi får dra slutsatsen att det bara finns ett tydligt regeringsalternativ i höstens val, och bara ett regeringsalternativ med en jobbpolitik som fungerar. 

Det bekräftas också i den intervju med Fredrik Reinfeldt som Aftonbladet publicerar i dag. Utanförskapet har minskat, sysselsättningen har ökat. Sänkta skatter på låga och normala inkomster har ökat drivkrafterna att komma i arbete, och vi har kommit en bit på vägen bort från Socialdemokraternas gamla bidragssamhälle. 

Nu söker Alliansen väljarnas förtroende att styra Sverige de kommande fyra åren. Vi har ett tydligt regeringsalternativ, en fungerande politik för fler i arbete och stark ekonomi. Vi kommer att möta väljarna med en gemensam politik för att fortsätta utveckla Sverige. 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s