I dag är en bra dag för över en miljon löntagare

Jag har tidigare skrivit om det upprörande i att Socialdemokraterna gjort gemensam sak med Sverigedemokraterna för att åsidosätta riksdagens regelverk kring statens budget. Så mycket var Mona Sahlins “aldrig, aldrig någonsin, aldrig någonstans” värt när Socialdemokraterna fick chansen. Hand i hand med rasisterna i Sveriges riksdag skulle de nu börja rasera det regelverk som tjänat Sverige så väl genom finanskrisen.

Det var förstås nervöst när riksdagen i dag skulle rösta om Socialdemokraternas och Sverigedemokraternas gemensamma yrkande om att stoppa skattesänkningen för över en miljon löntagare. Tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet skulle de få majoritet. Ända in i det sista höll de fast vid sin överenskommelse.

Men när det var dags att rösta saknades tre oppositionspolitiker i riksdagen. Därmed vann regeringen. Jonas Sjöstedt, Mikael Damberg och Carina Hägg hade uppenbarligen något viktigare för sig. Därmed har Socialdemokraterna nu gjort bort sig två gånger om.

Den första gången i samarbetet med Sverigedemokraterna. Den andra gången i det att inte ens när de har majoritet i riksdagen lyckas de driva igenom sina förslag.

Regeringsduglighet är en viktig fråga i det kommande valet. Det gäller att komma förberedd till valrörelsen och presentera hur Sverige de kommande fyra åren ska styras. Nu har vi fått ett nytt ord:

Oppositionsoduglighet.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s