Glada barn lär sig bäst

Image

Förskolan är inte bara lek. Men i bland så. Här åker jag och ett av barnen rutschkana, men det blev lite sura miner när “farbror” inte vågade åka mer än en gång.

Verksamhetsbesöken fortsätter, och i dag träffade jag förskollärare och barnskötare på Stamgårdsparkens förskola i Lilla Alby. De är sedan 2006 inrymda i paviljonger, och jag noterade återigen att personalen i Sundbybergs barnomsorg efterfrågar ändamålsenliga lokaler. Vi har väldigt många förskolor inrymda i “temporära” paviljonger, hur nu 10 år kan anses vara temporärt för ett barn som bara ska gå där i maximalt 5 år. Det undrade personalen också. Det där måste vi moderater ta med oss och försöka motarbeta. Varken skolor eller förskolor ska annat än som verkligt temporär lösning inrymmas i paviljonger.

Förskolan hade däremot en riktigt stor lekplats, vilket också influerat hur de lagt upp pedagogiken. För någon vecka sedan besökte jag Linets förskola i Duvbo, och på Stamgårdsparkens förskola var man väl bekant med pedagogiken och använde sig mycket av tänket. Det är också en av anledningarna till att det är så viktigt att ha både kommunala och fristående förskolor. De kan lära sig av varandra. Kommunen har ett ansvar att hålla fram goda exempel som andra förskolor kan lära sig av. Tror att vi kan bli bättre på det.

Vi pratade också om innehållet i maten, och jag tror att vi moderater varit lite dåliga på att fånga upp föräldrars och personals oro för vad som egentligen finns i maten som serveras på skolor och förskolor. Maten påverkar barnens förmåga att lära sig, och vill det sig illa kan dålig mat också bidra till utvecklandet av allergier. Därför är det viktigt att maten håller en bra kvalitet med ett minimum av tillsatser.

Det där tänker jag återkomma till framöver.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s