Höstens första verksamhetsbesök

Image

Bilden är tagen från Sundbybergs hemsida

Bäverns förskola ligger vid Dimslöjan, alldeles invid Golfängarna. Det är en av de mindre förskolor som vi har i kommunen, två avdelningar med 18 barn på varje.

Där var jag i dag för att träffa förskolechefen och en av de förskollärare som går till jobbet varje dag för att hjälpa barnen utvecklas och växa medan föräldrarna arbetar.

För exempel på vad en samhällsbärare är, behöver man bara se på förskollärare. Utan dem skulle Sverige inte ha en så stor andel av befolkningen i arbetskraften, viktiga jämställdhetsvinningar skulle aldrig blivit av och barnen skulle ha svårare förutsättningar att klara skolgången. För att bara nämna några saker som vi har att tacka förskollärarna för.

Jag kände igen många av de ämnen som vi pratade om. Bristen på förskollärare, otrygga anställningsförhållanden för vikarier och timanställda, låga löner (också i jämförelse mellan Sundbyberg och övriga Stockholms län) och vikten av att ha tid att planera den pedagogiska verksamheten. Det här är utmaningar som har beskrivits på varenda förskola som jag har besökt i Sundbyberg hittills. I dag är 46 procent av våra anställda i förskolan förskollärare. Det är långt under riksgenomsnittet, och vi blir slagna av flera kommuner i Stockholms län, exempelvis Upplands Väsby och Norrtälje.

Min uppfattning att dessa saker behöver rättas till omgående för att vi ska vara ett attraktivt val för både personal och föräldrar förstärktes i dag. Samtidigt växer frustrationen, eftersom det bara var någon månad sedan jag hörde förskolenämndens ordförande, Mariam Osman Sherifay, i fullmäktige stå och tala om det ständiga solskenet som lyser över Sundbybergs barnomsorg – som om hon aldrig suttit ned med personalen och sett deras verklighet. Hur ska Sundbybergs barnomsorg kunna bli bättre om ansvariga politiker inte  har förstått utmaningarna?

DN skrev tidigare i år om bristen på förskollärare i Stockholm, och den låga pedagogtätheten. Det här pressar upp lönerna och ställer fler krav på arbetsgivaren. Det måste vi kunna möta, särskilt med tanke på att vi är överens över blockgränserna om att kommunen ska fortsätta växa. Den tillväxten sker främst med nyinflyttade barnfamiljer, som självklart ställer höga krav på barnomsorgen. Lönenivån är alltså en av utmaningarna, liksom arbetsmiljöfrågor som planeringstid och annat.

Men på pluskontot finns det förstås också mycket, och jag slogs återigen av vilket kall som många förskollärare känner. Även det återkommer vid varenda besök som jag har gjort. Det ska vi ta vara på. Men då krävs en politisk ledning som har förstått vad som krävs för att vi ska kunna öka pedagogtätheten i Sundbyberg.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s