Mjukstart

För Sundbyberg är samarbete och kontakt med andra kommuner i Stockholms län är viktigt.

I ärlighetens namn har vi varit rätt dåliga på det.

Kommunstyrelsens ordförande här i Sundbyberg, Jonas Nygren, brukar så fort han kommer åt gnälla över att Tvärbanans andra gren till Kista via Stora Ursvik blir av 2016. Det inger förstås inte något förtroende, och genom att uppträda så låser han ute sig själv från länssamarbetet. Ingen vill jobba med en gnällspik.

Jag har en annan idé, och det är att vi kommer längre i vårt samarbete med andra genom att vara konstruktiva. En liten kommun som Sundbyberg kan bara bli stark tillsammans med andra – lite som Sverige i EU.

Särskilt viktiga partners för Sundbyberg är våra grannar, som Solna och Sollentuna. Tidigare i vår träffade jag Sollentunas mycket duktiga skolkommunalråd Maria Stockhaus (en kommun som stadigt förbättrar elevresultaten). Det lärde jag mig mycket av.

I dag lyckades jag, Pehr Granfalk (som är kommunstyrelseordförande i Solna) och Lars Rådén (som är kommunalråd för sociala frågor och arbetsmarknad i Solna) pricka in en gemensam fisketur i Norrtälje. Det var en väldigt bra dag, och jag ser fram emot att jobba nära vår grannkommun Solna med flera i framtiden. Vi kan lära oss mycket av hur andra kommuner jobbar med frågor som att höja elevers betyg, pressa tillbaka utanförskapet och miljöarbete.

20130806-182015.jpg

Det har vi bara att vinna på. Men då behövs en kommunledning här i Sundbyberg som knyter kontakter i hela länet för att tillvarata Sundbybergs intressen.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s