Nu blir det bara roligare

Nu är jag tillbaka i kommunhuset efter en härlig julimånad. Efter årets Almedalsvecka tog jag mig ganska fort ut till Norrtälje för att hugga ved, så att mamma har något att elda med när det blir kallare. Medan vedbitarna flyger åt alla håll får man mycket tid att tänka och reflektera.

20130805-141636.jpg

Det är viktigt, nu när politikens hösttermin börjar. Jag ska kampanja mer, göra fler verksamhetsbesök, prata med fler människor och producera mer politik än jag någonsin gjort tidigare. En tydlig lärdom som vi kunde dra här i Sundbyberg efter förra valet var att vi stärktes i stadsdelar där vi haft en tydlig närvaro. När vi möter människor och pratar om de samhällsproblem som är viktigast väljer också fler människor att ge oss sitt förtroende.

Vårens förberedelsearbete är nu avslutat. Vi fokuserade på att stänga munnen och i stället öppna öronen. Det kritiserades ibland av Socialdemokraterna här i staden, men inte av så många andra. Tvärtom var signalen att det var efterlängtat. Jag tror att jag förstår varför. Folk träffar inte politiker för att höra vad de borde tycka är viktigt, de träffar politiker för att berätta vad som är viktigt.

Jag tror att Moderaterna i Sundbyberg numera är lite bättre på att förstå vad som är viktigt. Vi har förändrat vår inställning i ett antal frågor – till exempel i kultur- och fritidspolitiken där vikten av tillgänglighet för alla är särskilt central för ett levande kultur- och fritidsliv – samtidigt som vi utvecklat andra delar.

Det här fortsätter vi med under hösten och arbetet med att ta fram en valplattform. Jag är särskilt glad att det arbetet leds med fast hand av Hannes Holmér, sedan lång tid tillbaka aktiv i Sundbybergsmoderaterna. Han är fast förankrad i den moderata ideologin, ödmjuk inför de krav som ställs på det politiska ledarskapet, en god vän och briljant i sin förmåga att lyssna och ge svar.

Det kommer utan tvekan att bli en riktigt kul höst!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s