Ursvik växer varje dag

ursviksdagen
I söndags var det återigen dags för Ursviksdagen. Det är en dag som andas nybyggaranda, och det är riktigt kul att se att både utställare och besökare blir fler för varje år. Kommunen tycks också ha haft rätt i att en avgörande del av de inflyttade skulle och kommer att vara barnfamiljer. Förutom uppträdanden från barn vid musikskolan anordnades också ett lådbilsrally – vilket förstås gav många härliga minnen från min egen uppväxt. Vi brukade bygga alla möjliga och omöjliga bilar som vi sedan körde nedför mer eller mindre säkra vägar.

Det kanske bästa med Ursvik – förutom de mest uppenbara sakerna som närheten till natur och Milot – är de möjligheter som området innebär även för oss som redan bor i Sundbyberg. Vi har många lägenheter som passar bra för många olika livssituationer, men vi har alltid haft ont om bostäder som passar bra för familjer med två barn eller fler. Det ska inte vara så att man tvingas lämna Sundbyberg bara för att man bildar familj, och det är väldigt få som har råd med de lite större bostäder som finns i Duvbo och Lilla Ursvik. Stora Ursvik gör att Sundbyberg blir en stad där människor i alla åldrar och alla livssituationer får plats. Det är bara positivt.

För politiken blir utmaningen så mycket större. Höga inflyttningstal där barnfamiljer utgör en majoritet innebär också stora barnkullar. Förskola och skola är två uppenbara saker som måste byggas ut, och de måste byggas ut på rätt sätt. Varken baracker eller stora klassrum är rätt väg. Kunniga lärare som brinner för sitt jobb ska anställas, våra duktiga lärare som redan arbetar här ska ges möjlighet till vidareutbildning. Det är nämligen detta som vi ska använda kommunens höga tillväxt till – utbyggd och förbättrad samhällsservice som kommer alla kommuninvånare till del.

Hög tillväxt skapar både möjligheter och utmaningar. Möjligheterna är många, och i Sundbyberg behövs politiker som tar sig an dessa med samma lust som nybyggarna i Ursvik.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s