Att förtjäna förtroende

Att förtjäna förtroende

Politik handlar om förtroende – förtroende att lösa samhällsproblem. Det parti som inte vet hur samhällsproblemen ser ut kan inte formulera några lösningar på dem. Och det parti som saknar lösningar på samhällsproblemen kan inte vinna förtroendet att lösa dem.

Ett område i Sundbyberg där Moderaterna har lågt förtroende bland väljarna är Hallonbergen. Här röstar inte ens var femte väljare på oss (siffrorna på bilden) – att jämföra med kommunen totalt där var tredje väljare lägger sitt förtroende hos Moderaterna.

Det förtroendet ska vi förvalta, samtidigt som vi ska stärka det i Hallonbergen och i alla andra delar av kommunen.

Varje blå plupp på bilden representerar ett besök som jag har gjort på olika verksamheter i Hallonbergen. Lötsjögårdens äldreboende, ungdomsgården Fritiden, Kulturamas skola, förskolan Vitsippan, Stella Nova förskola, Hallonbergen IF med mera.

Alla dessa människors tankar om behovet av en bra skola, om chansen att jobba, om hur viktigt det är med en bra äldreomsorg eller att ha något att göra på fritiden – det ska tas med i den politikutveckling som Moderaterna i Sundbyberg gör inför valet om drygt ett och ett halvt år.

Men det är en sak som jag särskilt tar med mig från varenda samtal – att nästan varenda en upplever att de aldrig blivit lyssnade på. För ett parti är det första steget, och kanske det viktigaste, för att förtjäna väljarnas förtroende.

Image | This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s