Halvdag på Ängskolan

Sitter på tåget mot Haninge för valledningskonferens. Med 17 månader kvar till valet är det äntligen dags att planera valåret 2014 och valrörelsen. Sundbyberg står inför enorma utmaningar, särskilt vad gäller skolan och utanförskapet. Vi är en kommun som växer snabbt, och jag är väldigt glad över att så många människor vill flytta hit.

Att flytta är ett stort steg, och oftast gör man det med förväntningar om hur livet i den nya staden kommer att se ut. I Sundbyberg finns en stor risk att de förväntningarna förbyts i missnöje om inte politiken i staden förmår se till att det finns bra skolor där barnen ges chansen till en god framtid och ett lågt – icke-existerande – utanförskap. Det är vad vi vill tala med invånarna i vår stad om, och det är det samtalet som vi i helgen börjar planera. Ser fram emot det!

Innan jag satte mig på tåget var jag på Ängskolan under förmiddagen. Där träffade jag rektor och lärare. Vi pratade om elevernas lust att lära och vilka utmaningar som politiken måste möta för att skolan och lärarna ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt. De var väldigt nyfikna på nya Moderaternas förslag till lösningar, och jag tror att det i ett av samtalen föddes ytterligare ett förslag som Moderaterna måste driva. Det återkommer jag till vid tillfälle.

Här är förresten en bild från en språklektion jag fick vara med på, i spanska. Även om eleverna som redovisade sina läxor kanske var lite nervösa var jag glad att det inte var jag som skulle betygsättas. Det hade inte gått något vidare, kan jag lova. Inte helt säker på om man blir godkänd på att bara kunna ett ord på spanska (caballo!), men jag är säker på att eleverna har bättre grepp om språket.

20130412-155006.jpg

This entry was posted in välfärd and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s